20.02.2021

Більшість українців визнають факт зовнішнього управління країною

Згідно з опитуваннями, більша частина українців вважає, що країна знаходиться під зовнішнім управлінням. Найбільше в цьому впевнене населення східних і південних регіонів.

зовнішнє управління

Більшість жителів України (65 відсотків) вважають, що країною керують з-за кордону. Такі дані були отримані в ході опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього.

Опитування проводилося в січні-лютому поточного року серед 2,4 тис. українців. Так в східних регіонах країни з думкою про зовнішнє управління країною погодилися 75% опитаних, в південних регіонах - 71%. У західних областях з цією тезою згодні 56% українців.


У Києві з таким твердженням погодилися 55% опитаних. Близько 22% не визнали факт зовнішнього управління Україною.

Результати опитування - важливий сигнал як для діючої влади так і для зовнішнього управління. І якщо вони найближчим часом не змінять курс, країну очікують серйозні потрясіння.

Деякі українські опозиційні політики, зокрема Олена Лукаш, стверджують, що під зовнішнє управління Україна потрапила в результаті майдану - і це нібито було його справжньою метою.

Раніше, 10 лютого, опитування української соціологічної групи «Рейтинг» показали, що президенту України Володимиру Зеленському не довіряє близько 60% жителів країни. Близько 40% опитаних висловили повну або часткову довіру до політика.

Прем'єр-міністру України Денису Шмагалю висловили довіру 12% опитаних, близько третини опитаних (30%) не чули про нього, 54% не довіряють політику. Главі МВС Арсену Авакову довіряють 21%, не довіряють 66%, не знають такого 7%.

Комментариев нет:

Отправить комментарий