16.07.2013

Філологи вирішили скласти поіменний список українофобів

Українські філологи з різних регіонів України збираються створити "Книгу ганьби", в яку впишуть всіх українофобів та їх діяння. На сторінках книги будуть розміщені імена та вчинки українських діячів, які нашкодили державності України. Ідею створити "Книгу ганьби" підтримали не лише галицькі освітяни, а й вчителі із Сходу України та Криму. 

Реального примірника книги наразі немає, але її автори обіцяють вписати в неї перше ім'я уже у вересні 2013 р. За словами філологів, найвірогідніше першим у переліку українофобів стане міністр освіти Дмитро Табачник.

"Ми створимо сайт Всеукраїнської асоціації викладачів української мови та літератури. Саме на цьому ресурсі започаткуємо Книгу ганьби, в якій поруч з ім'ям "героя" будуть перелічені і його дії", - розповів декан філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Ярослав Гарасим.

Як будуть прийматися рішення про включення тих чи інших людей до "Книги ганьби", не уточнюється. 

Філологи закликали до консолідації всіх свідомих громадських сил для запобігання українофобії в Україні та за її межами. 

"Кожен, хто буде шкодити українству, повинен нести за свої дії юридичну (в судовому порядку) і громадянську відповідальність (політичний бойкот)",– йдеться у їхній заяві.

Комментариев нет:

Отправить комментарий