24.04.2017

Сашко Лірник: Чому за мої податки утримують тих, хто підтримує агресора і сепаратизм?

Сашко Лірник

В одному з інтерв’ю громадський діяч Антін Мухарський заявив, що Донбас є гангреною України, тому, запевнив він, цю територію слід просто відсікти. Чи справді Схід є цілковито «ватним» і які шляхи має влада для вирішення цієї проблеми – аналізував в інтерв’ю Обозревателю відомий дитячий письменник Олександр Власюк, відомий під псевдонімом «Сашко Лірник».

«Знаєте, мені такі думки теж приходили в голову (про ідею Мухарського – ред.). Водночас я там часто буваю і розумію, що не весь Донбас є гангреною України. Велика частина там «ватного» населення – так, але ж не вся. Тут дуже складно розділити. Тим більше, що військовим шляхом його нереально звільнити прямо зараз – фізично Росія не дасть можливості, адже вона зацікавлена у збереженні такого гнійника…», – підкреслив Лірник.

«У цьому питанні я є прихильником етнічного переселення. Справа в тому, що щодня на окупованій території здійснюється виховання людей, дітей і їхня психологічна обробка. Їх треба рятувати від впливу «русскава міра» і пропаганди. І ті люди, які відчувають себе українцями, надзвичайно страждають там морально. А найгірше в цьому те, що діти виховуються в антиукраїнському дусі. Новітні яничари виховуються нашим ворогом», – наголосив письменник.

Саме тому, стверджує він, переселення – єдина розумна альтернатива.

«Не можемо визволити – то треба рятувати. Це має бути державна програма – тільки не фальшива, а справжня – з переселення українців, тих людей, які хочуть жити на території нашої країни», – переконаний громадський діяч.

Крім того, він зауважив, що у нас є дуже багато «ватників», які ненавидять Україну.

«Думаю, в цьому питанні треба перейняти досвід прибалтійських республік. Не підтримуєш українську державу, ненавидиш її, виступаєш за «руський мір»? Так ніхто не примушує тебе бути українцем. Значить, тримай паспорт негромадянина, і живи собі, все. Але не маєш права голосувати, не маєш права служити в державних органах, і так далі, і так далі. Тобто відсікається оця антиукраїнська антидержавна частина населення», – наголосив автор.

«Я взагалі не розумію, чому держава має утримувати своїх ворогів. Вони ж не хочуть цієї держави. То давайте їм допоможемо. Все логічно. Чому я за свої податки маю утримувати і допомагати тим, хто підтримує агресора і сепаратизм? Водночас багато українців, справжніх патріотів, які живуть там, під окупацією, не можуть вибратися – бо куди їм, на голе місце? Я їх розумію. Їхати в пустку? Тому, повторюсь, має бути державна програма», – запевнив Лірник.

Зокрема, додав він, «якщо ти засвітився у сепаратистському мітингу – одне попередження. Ще раз – будь ласкавий, здавай паспорт України, отримуй довідку негромадянина, або збирайся, і їдь туди, на територію цього самого лугандона. А українців на їхнє місце приймати».

За його словами, у цій державній програмі має бути врахована побудова житла, створення робочих місць – Україна спроможна це зробити.

«Не красти гроші, виводити мільйони і мільярди в офшори… А щоб це отримували громадяни. Я сам жив за кордоном, у Росії, і вибрав для себе Україну. Переїхав, як і більшість патріотів , що звідти повернулися. Процес реальний і можливий. Це ті люди, які будуть опорою України. От для них і будувати житло, для них створювати робочі місця. Запропонувати: українці, виїжджайте, от на тобі житло, квартиру. Хто хоче – той виїде», – резюмував письменник.

Комментариев нет:

Отправить комментарий